Tereza Černochová: Legendární hospody Starého Města, tipy na procházky, obchody s designem i salony krásy

4. prosince 2023
Zpěvačka Tereza Černochová miluje jídlo a dobré pivo. Ovšem kdo čeká vysokou gastronomii, plete se. Tereza má mnohem raději místa, která více než luxusem oplývají domáckou atmosférou a geniem loci. Prozradí vám své oblíbené zastávky v centru Prahy, kde nakoupíte dárky, dáte si kafe i pivo za příznivou cenu, a pro dámy má tip na salony, kde z vás udělají královnu a pohladí vás na duši.

Petřín, Pražský hrad, Kampa

Jsem odchovaná Malou Stranou. Zbožňuju procházky se psem přes Petřín a Pražský hrad, kde si dám v Kuchyni jedno od cesty, a projdu Nerudovkou zpátky domů. Nejlepší je to, když mrholí a je zima. Malá Strana dostane úplně jiný look, vylidní se a zvláštně zesmutní. A člověk má hned větší prostor vnímat krásy této části Prahy. Doporučuju projít se také po Pražském hradě a Kampě, kde si pod Karlovým mostem U Bruncvíka vychutnáte úplně obyčejný párek v rohlíku s úplně obyčejnou hořčicí.

Czechdesign shop a Belda

Jestli mě něco baví, tak to jsou malé, skryté obchody českých designérů. Například Czechdesign v Myslíkově ulici. Je to obchod pro náročné, ovšem pokud chcete krásný doplněk pro sebe či dárek, tohle je to pravé místo. A mají i e-shop! Další tip? Belda Jewelry, česká rodinná šperkařská firma. Mají ateliér v Praze 7 u Stromovky. Nosit jejich šperky, to je prostě něco!

View post on Instagram
 

Kavárna Vescovi

Často si tu kupuju kávu s sebou. V kavárně Vescovi na Újezdě dělají cappuccino, které je pro mě ideální, a z ceny nedostanete infarkt. Výborné jsou i jejich koláče, úplně obyčejné, a čerstvý sýrový kornšpic. A když se tu zastavím se psem, pokaždé dostane dva piškotky.

Brasileiro U Zelené žáby, Lokál, U Zlatého tygra a U Glaubiců

Miluju jídlo a miluju pivo. Restaurace Brasileiro je pro mě zážitek. Jejich krevety jsou asi ty nejchutnější, jaké jsem kdy jedla. Pokud chce člověk „prasečit“ a zalít to pivem, volba je jasná. Nejlepší pivo má pro mě Lokál, protože je brutálně podchlazené a to mi vyhovuje.

View post on Instagram
 

Pokud chci nasát trochu staré doby a dát si o stupínek teplejší pivo, jdu tam, kde si nikdy nesednu, a doufám, že budu mít kliku. U Zlatého tygra v Husově jsem s Monkey Business propovídala strašně moc času. Mají tam bezkonkurenčně nejlepší tatarák a na objednávku koleno. U Glaubiců na Malostranské si dáte špičkové pivo, nejlevnější v centru města; nedivila bych se, kdyby bylo nejlevnější v celé Praze.

Holešovická tržnice 

Část života jsem strávila v Dolních Holešovicích u tržnice. Hala 22 mě naprosto fascinuje. Jelikož jsem vystudovaný zemědělec, velice si vážím těch, kteří pěstují vlastní zeleninu a upracovanýma rukama ji prodávají kousek po kousku, po korunách. Zelenina, maso, květiny, mléčné výrobky, ryby, pečivo. Opravdu to tam miluju.

Lucerna Music Bar, La Fabrika

V Praze je pár míst, kam se ráda vracím. Jako zpěvačka Monkey Business se vždy těším do Lucerna Music Baru, mimochodem jezdí tam i zahraniční hvězdy. Mám ráda i Velkou Lucernu, Národní divadlo a objekt La Fabrika v Holešovicích.

New You a Institut de Beaute & Spa Sothys

Jestli někam chodím jako domů, tak je to kadeřnický salon New You v Osadní ulici. To místo má skvělou atmosféru díky člověku jménem Martin Tyl, který se o své zákazníky skvěle stará. Odcházíte nejen s krásnou hlavou, ale také občerstveni humorem, dobrou kávou, sušenkami a v zimě dojde i na domácí slivovici.

Někdy toužím po absolutním klidu a relaxu. Chci, aby se někdo o mě staral. Aby mě někdo hladil a hýčkal. A přesně tohle už několik let nacházím na Újezdě v salonu Institut de Beaute & Spa Sothys. Perfektně proškolený personál vás dokáže uvolnit a dát vaši pleť dohromady. Navíc vám nabídnou výborný heřmánkový čaj a před Vánoci i cukroví.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.