Recept na škvarkovou pomazánku z Našeho masa, kterou připravíte za pár minut

19. března 2024
Foto: Vojtěch Tesárek
Škvarková pomazánka má v české kuchyni dlouhou tradici. Její příprava sahá daleko do minulosti, kdy bylo zvykem zpracovávat celé prase, tak aby žádná část nepřišla nazmar. Škvarky, získané z rozpuštěného sádla, se staly nejen základem pro mnohé pokrmy, ale i samostatnou delikatesou.

Dobrou zprávou je, že příprava škvarkové pomazánky je poměrně jednoduchá. Osvědčený recept s námi sdílel šéfkuchař Martin Zavoďan, kterého můžete znát z řeznictví Naše maso.

Suroviny: 

Postup: 

  1. Cibuli nakrájejte na větší kostky, opečte dozlatova a smíchejte s ostatními surovinami kromě sádla. 
  2. Vše promíchejte a umelte na mlýnku (na nejmenší řezné desce). 
  3. Vmíchejte povolené sádlo, aby byla pomazánka krásně hladká. 

Ještě rychlejší varianta? Škvarkovou pomazánku si můžete koupit na doma přímo v řeznictví Naše maso.

Hotovky ve skle

Otevřít, nalít do kastrůlku, ohřát – a podávat! V Akonzervě v Jenči za Prahou vaří oblíbené omáčky podle receptur z restaurací Ambiente, plní jimi sklenice a pak je v tlakovém hrnci zavařují. A pár takových sklenic se vyplatí přibalit na chalupu nebo do apartmánu – prostě všude tam, kde máte k dispozici kuchyňku. Hotovku v podobě gulášové polévky, dršťkovky, svíčkové či rajské pak můžete servírovat raz dva! Kupujte na e-shopu Našeho masa.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.