6 míst, kam vyrazit na ty nejlepší buchtičky se šodó

19. března 2024
Foto: Jakub Zeman
Existují jídla, kterých se člověk nikdy nepřejí. A přesně k takovým podle nás patří zlatavé buchtičky polité voňavým šodó. Pojďme si udělat malé „tour de buchtičky“ a objevit podniky, ve kterých je připravují opravdu skvostně. Je libo se šodó, nebo snad s krémem?

Zatímco ve školní jídelně jsme si nadšeně přidávali dukátové buchtičky s krémem, babička nám servírovala buchtičky se šodó. I když by se mohlo zdát, že je to totéž, nenechte se zmást. Šodó vzniká vyšleháním žloutků, cukru a vína do pěny, zatímco krém se většinou dělá z mléka, vajec, vanilky a rumu. Aby to bylo fér, vybrali jsme pro vás podniky, kde servírují jak buchtičky se šodó, tak buchtičky s krémem. Obě varianty jsou totiž božské!

Cukrárna Myšák

Jednou ochutnáte, navždy jim propadnete. Buchtičky s vanilkovým krémem z Cukrárny Myšák chutnají přesně tak, jak vypadají – famózně! Buchtičky jsou dokonale vykynuté a vanilkový krém hraje na všechny chuťové pohárky. V Myšákovi navíc rádi pracují se sezonními surovinami, a tak v červnu objevíte pod krémem jahody a v srpnu zase borůvky. A pokud si chcete lahodné buchtičky s krémem z Myšáka vychutnat v pohodlí domova (ideálně v posteli), můžete si je objednat až ke (vchodovým) dveřím. 

📍Vodičkova 710/31, Praha 1

View post on Instagram
 

Šodó

Nomen omen. Zřejmě nikoho nepřekvapí, že hlavní hvězdou útulného bistra Šodó jsou buchtičky se šodó. Vinný šodó krém s botritickým tramínem ze Sonberku, hnědé máslo, vanilka a kompotovaná višeň – tak zní tajemství vyhlášených buchtiček, za kterými se do Dejvic sjíždějí lidé ze všech koutů Prahy. 

📍Wuchterlova 1, Praha 6

View post on Instagram
 

Ippa Café 

Těšte se na hezkou porci domácích kynutých buchtiček přelitých žloutkovo-vanilkovým krémem, jehož chuť je vyladěná do posledního detailu. Ideální místo na víkendovou snídani nebo brunch. 

📍Jungmannova 30/21, Praha 1

View post on Instagram
 

Kantýna

Dopřáli jste si nálož českého hovězího nebo vepřového masa v Kantýně? Pak přichází čas na sladkou tečku v podobě buchtiček s krémem, které tu umějí připravit na výbornou. Možná se do nich zamilujete natolik, že při příští návštěvě dáte masu vale a rovnou si objednáte nálož zlatavých buchtiček. 

📍Politických vězňů 1511/5, Praha 1

View post on Instagram
 

Zas a Znova

Když nejdou buchtičky do Prahy, musí Praha za buchtičkami. Konkrétně do vsi Hlubočinka v okrese Praha-východ. V případě rodinné restaurace Zas a Znova vám ale slibujeme, že na tento gastro výlet jen tak nezapomenete. Jejich dukátové buchtičky s vanilkovým krémem jsou božská mana, a navíc je servírují v krásném porcelánovém kastrůlku. 

📍Hlavní 813, Sulice – Hlubočinka

View post on Instagram
 

Babiččina zahrada

Chcete se vrátit do dětství a zavzpomínat na buchtičky s krémem, které vám připravovala babička? Pak se vydejte do restaurace Babiččina zahrada, kde vás rozmazlí kynutými buchtičkami s vanilkovým krémem a rumovým sirupem. A jelikož sídlí v Průhonicích, můžete (víkendový) oběd spojit s výletem a před ochutnáním buchtiček či po něm si naordinovat procházku nádherným průhonickým parkem.

📍Tovární 536, Průhonice

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.